Голема ПРОМЕНА: Второто полугодие нема да започне на 18-ти јануари, ЕВЕ кога

Голема ПРОМЕНА: Второто полугодие нема да започне на 18-ти јануари, ЕВЕ кога
Наместо на 18 јануари, второто полугодие од учебната 2022/2023 година ќе почне на 23 јануари (понеделник) со физичко присуство за сите ученици.
Владата го разгледа и го усвои овој предлог на Министерството за образование и наука денеска на 118-та редовна седница.

„Во образложението од Министерството за образование и наука е наведено дека зимскиот распуст се продолжува поради заштеда на греење и заштита на здравјето на учениците“, информира владината прес-служба.
Наместо на 18 јануари, второто полудие ќе започен на 23 јануари

error: Content is protected !!