ОБНОВЕНО: Силен земјотрес во Албанија, се почувствува и во Македонија, најмногу во Дебарско

НАЈНОВО: Земјотрес во Македонија – 5.2 степени по рихтер
Вечерва е почуствуван земјотрес во Македонија. Според првичните информации, епицентарот е на граница меѓу Македонија и Албанија.
ЕМСЦ поради големата јачина на земјотресот доцнеше со обратока на податоците. Првичните инфромации се дека земојтресот е со јачина од 5,2 степени по Рихтер.
Најмногу е осетен од жителите го југо-западна Македонија, а почуствуван е и во Скопје.error: Content is protected !!