Зошто влакнестите мажи ги привлекуваат најзгодните жени?

Интелигенцијата и подоброто здравје се некои од работите што се смета дека ги имаат влакнестите мажи, а кои последователно ќе привлечат убави жени

Замислете момче со долга, темна коса. Ако долгата коса не е ваша работа, што е со влакнестите гради или влакната на лицето? Дали ова е вашиот идеален маж? Оној што е прикажан во секој љубовен роман што го поседува мајка ви?
Но, без разлика дали сакате влакнести момци или не, излегува дека многу жени ги претпочитаат, особено мажите со брада. Ако мажот има долга коса, влакната на градите и лицето треба да одговараат. Сите три особини или ниедна (како Џејсон Момоа).
Но, зошто влакнестите мажи привлекуваат повеќе жени? Што е со влакната?

Еве 3 научни причини зошто влакнестите мажи ги привлекуваат најжешките жени:
Имаат повисоко ниво на тестостерон

Кога мажите имаат повисоки нивоа на тестостерон, поголема е веројатноста да имаат поголем сексуален нагон, да живеат подолго, да се посамоуверени и искрени и да имаат повеќе енергија и оптимизам. Ова се сите работи што треба да ги знаете за еден маж на првиот состанок и сите ги знаеме шансите тоа да помине добро.
Следниот пат кога ќе отидете во бар да го побарате следниот десерт што ќе го донесете дома, можеби прво треба да ги проверите мажите со брада.

Тие се интелигентни
Д-р Аикаракуди Алијас, психијатар кој се занимава со врската помеѓу влакната на телото и интелигенцијата, вели дека лекарите и генерално високообразованите мажи имаат влакнести гради.

Поздрави се

Влакнестите мажи имаат подобра способност да детектираат паразити во своите тела. Во студијата на истражувачот Мајкл Сив Џоти, откриено е дека гладните инсекти поставени на избричени раце почесто се хранат, во споредба со оние на неизбричена рака, бидејќи влакната ги забавуваат и ја предупредуваат жртвата.
Жените може да ги перципираат влакната како маркер за здравје, без паразити, пренесува „YourTango“.

error: Content is protected !!