Внимавајте: Ако од бојлерот слушнете ваков звук веднаш исклучете го – можно е да експлодира

Внимавајте: Ако од бојлерот слушнете ваков звук веднаш исклучете го – можно е да експлодира
Сите добро знаеме дека пред туширање, задолжително бојлерот мора да се исклучи, но пости уште една работа на која треба да внимавате.
Овој уред покрај жешката вода и струја во него содржи и жешка водена пареа која е под притисок.
Имено бојлерот во најлош случај може и да експлодира, а до тоа може да дојде поради не контролирано загревање на водата, во тој случај бојлерот почнува да шушти и да се слуша водата која „клокоти“
Во тој случј проверете ја стрелката на термометарот и проверете до каде е. Ако е на крајот од црвената линија, веднаш исклучете го бојлерот и повикајте мајстор.

error: Content is protected !!