ВИДИ ЈА ДЕБЕЛАВА! Реченици кои можат да предизвикаат нарушувања во исхраната кај децата

ВИДИ ЈА ДЕБЕЛАВА! Реченици кои можат да предизвикаат нарушувања во исхраната кај децата
Кога децата ги слушаат нивните родители како лошо зборуваат за туѓите тела или даваат потсмешливи коментари за нив, тие ги поттикнуваат премногу грубо да ги осудуваат другите и самите себе.
Сите добро знаеме дека родителите им помагаат на децата полесно да се справат со надворешниот свет, со предизвиците кои се пред нив, но и со промените кои доаѓаат додека растат.
Како што пренесува Kidspot, експертите тврдат дека одредени фрази кои родителите, честопати сосема несвесно, ги користат во комуникацијата со децата, многу влијаат на нивното однесување и размислување. Меѓу другото, истото се случува и кога е во прашање храната.
Повеќе за ова на порталот „Мајка и дете“.

error: Content is protected !!