ХИТ ВИДЕО ОД СТРУМИЧКО: Поп не е поп ако за Водици не падне во вода заедно со верниците

На големиот христијански празник Богојавление речиси низ целата земја се фрла светиот крст во реките, езерата, но и базените.
А, секоја година верниците го овековекуваат тој момент снимајќи го со телефон.
Истото се случи и оваа година, но се ќе беше вообичаено фрлање на крстот во струмичко Миравци доколку попот не паднеше во вода лизгајќи се по тревата.
Видеото беше објавено на Инстаграм профилот „Роберто Навали“, погледнете:

error: Content is protected !!