Си замина уште еден херој: Почина поранешен припадник на Лавовите

Си замина уште еден херој: Почина поранешен припадник на Лавовите
Единицата за брза интервенција „Лавови“ е поранешна полициска единица во составот на Министерството за внатрешни работи на Република Македонија, која била составена од доброволци.
За нејзин командант беше назначен Горан Георгиевски-Мујо, кој подоцна е у6иен во престрелка во Куманово, во 2005-та година.
Почина Богољуб Кузмановски или познат како Боби Дурак. Поранешен припадник на единицата за брза интервенција „Лавови“, објавија со голема тага од единицата која беше расформирана во сега веќе далечната 2003-та година.
-IN MEMORIAM Богољуб Кузмановски – БОБИ ДУРАК
– Ги известуваме сите наши припадници и симпатизери дека денеска почина наш бивши припадник, член на Кумановската чета на Лавовите. ВЕЧНА ТИ СЛАВА !, пишува во објавата.

error: Content is protected !!