Аки Рахимовски беше омилен пејач во регионот, но ретко кој го знаеше неговото вистинско име: Го знавте ли вие?

Аки Рахимовски, познатиот и непрежален пејач поради прераната смрт и фронтмен на групата „Парни ваљак“, е роден во Ниш на 5 јуни 1955 година.
Парни ваљак стана култна група, добро позната на сите, а беа активни повеќе од 30 години. По распадот, во 2009 година, бендот повторно се обедини и објави повратнички албум.
Аки беше еден од омилените пејачи во регионот, но малкумина знаеја дека неговото вистинско име е Александар.
Аки беше во брак со Ингрид Рахимовски повеќе од триесет години. Тој е татко на Кристијан Рахимовски, неговиот син од првиот брак, и на ќерката Едина.
Почина на 22 јануари 2022 година. во Словенија, како последица на срцев удар, на 67-годишна возраст.

По повод годишнината од смртта на Аки бројни фанови на ПАрни ваљак го посетија неговиот гроб за да му оддадат почит.

error: Content is protected !!