Шокантни информации: Мицкоски барал да биде повлечен текст – се огласи новинарот и го покажа разговорот

Христијан Мицкоски барал од сајтот на Инфомакс да биде избришан текст за поставување на возобновениот споменик на генералот Константин Каварналиев во Дојран.
– Милош беше сведок кога пред година и пол или две откако дојде на позиција во ВМРО-ДПМНЕ Хриситјан Мицкоски, објавивме ние текст за поставување на споменик на бугарски генерал во Дојран.
Го објавуваме тоа дека не смее да се дозволи, дека е скандалозно, се стопира одобрението за поставување на споменик и од Христијан стига порака со линк од објавениот тект во кој беше цитиран и Џамбаски кој го брани и промовира тој споменик и се фали дека ќе го спонзорира, да замолел ако може ова да се тргне.
Тој бил европратеник, им требал, преку него работеле заедно во ЕПП. Тоа е истиот Џамбаски кој вика од Охрид до Црното Море една бугарска држава и тогаш имаше такви непрокопсани изјави…
– Да не создаваме дополнителни непријатели, никој не го спори чесвувањето но и да имало заедничко чествување никој не го спори нашето право на овие луѓе, е пораката на Мицкоски со барање да се отстрани текстот.
Погледнете го видеото:

error: Content is protected !!