(ВИДЕО) Прв помал ИНЦИДЕНТ на честувањето на годишнината од раѓањето на Гоце Делчев – во главна улога новинарите

Прв помал ИНЦИДЕНТ на честувањето на годишнатата од раѓањето на Гоце Делчев – во главна улога новинарите
Владата одредува каде снимателите ќе снимаат за време на чествувањето на годишнината од раѓањето на Гоце Делчев, пренесе Макфакс.
На новинарите, пак, влезот во црквата им е забранет. Владата одреди тие чествувањето да го следат од платото пред цквната Св.Спас од каде се гледа само влезот на црквата. Дополнително објаснуваа дека добро е што и пред платото е дозволено да стојат, затоа што првичниот план бил да не биде дозволено нивно присуство.
Владини службеници се распоредени на сите точки на платото пред црквата, но место да одгворат на потребите на новинарите тие се расправаат со нив.
Кога снимателите бараа да останат на платото, им кажаа дека тоа не е дозволено и дека мора да бидат внатре бидејќи настанот се одвива во црквата.

На новинарите кои сакаа да влезат внатре им беше укажано дека тоа не е дозволено и дека ќе стојат надвор.
Службеничката Ирена Смиљанска од Владата им посочи на новинарите дека пред платото може да снимаат со телефон.

Целиот текст прочитајте го ОВДЕ – на Макфакс.

error: Content is protected !!