(ВИДЕО) Инцидент на граничниот премин Деве Баир: Бугари сакаа да се пресметаат со македонската полиција

(ВИДЕО) Инцидент на граничниот премин Деве Баир: Бугари сакаа да се пресметаат со македонската полиција – видеото е на крајот од текстот.
Системот за контрола на Деве Баир не е во функција речиси час и половина и на преминот има застој за влегување во земјава.
Проблемот е за влез во Македонија па затоа дел од бугарските државјани кои утрово сакаат да влезат чекаат во колона.
Повеќе Бугарски граѓани покажаа револт, при што тргнаа и да се пресметуваат со македонската полиција, кои им објаснуваа дека има проблем со системот кој не работи.
Дел од Бугарите тргнаа и сакаа физички да се пресметаат, но остана на вербални разговори.
Ситуацијата е крајно тензична.

На терен има околу 50 Бугарски граѓани кои сакаат да влезат во Македонија.

error: Content is protected !!