(ВИДЕО) Полицијата постави кордон – Сите Бугари веднаш дојдете на границата со Македонија, бара Стојанов

Полицијата постави кордон – Сите Бугари веднаш дојдете на границата со Македонија, бара Стојанов
Близу два часа не е функција системот на граничниот премин меѓу Македонија и Бугарија, Деве Баир и има застој за влез во земјава.
Дел од бугарските граѓани тргнати да оддадат почит на великанот Гоце Делчев стојат заглавени во колона на граничниот премин.
Бугарските здруженија најавија дека околу 150 граѓани со автомобили ќе дојдат да оддадат почит.
Виктор Стојанов, кој е предводник на „Фондација Македонија“ во Бугарија, преку социјалните мрежи ги повика сите свои познаници, пријатели, но и Бугари, да се упатат на овој граничен премин.
Според него, тие ќе бараат одговори зошто не може да влезат во Македонија, а воедно информира и дека полицијата од македонска страна прави контроли.

error: Content is protected !!