(ВИДЕО) Новинарите на Инфомакс кон приведените Бугари: Се уверивте ли дека сте во Македонија? Еве што одговорија тие

(ВИДЕО) Новинарите на Инфомакс кон приведените Бугари: Се уверивте ли дека сте во Македонија
Основниот суд во Крива Планка определи мерка протерување на странец на бугарскиот пратеник кој утрово тепаше македонски полицајци и на двајца негови сограѓани Бугари, а воедно ќе одговараат и за попречување на службено лице во вршење на службената должност, дознава Инфомакс од лице место од пред Основниот суд во Крива Паланка.
Тројцата се веќе депортирани во Бугарија и веќе нема да влезат во Македонија.
Утрово овие бугарски државјани нападнаа гранична полциија во Македонија, а на тој настан му претходеа и други пцовки и навреди кон полицијата која беше максимално професионална и трпелива и реаираше соодветно и навремено.
ЛИНК од изјавите на бугарските државјани по изрекувањето на пресудата.

error: Content is protected !!