ТРАГЕДИЈА: Почина еден од најпознатите македонски судии – ги судеше Монструм, Сопот, Титаник, Змиско око, „Титаник 2“, „ТНТ“, „Монструм“

Почина судијата на Кривичниот суд во Скопје Огнен Ставрев (63).
Во псоледниот период тој беше судија на познатите случаи „Змиско око 1“, „Сопот“, „Фаланга 2“. Судијата Ставрев ги изрече пресудите и за предметите од Специјалното јавнио обвинителство „Титаник 2“, „ТНТ“, „Монструм“.
Огнен Ставрев е син на Драгољуб Сраврев, претседател на претседателството на Социјалистичка Република Македонија (СРМ).
Судијата Огнен Ставрев изминативе години судеше во Одделението за организиран криминал и корупција.
Поради здравствените проблеми кои ги имаше, последните месеци беше судија за извршување санкции.

error: Content is protected !!